25 lis

Čak 22 posto veći nego lani ovogodišnjij je 21. po redu Međunarodni sajam SASO koji obuhvaća 11 specijaliziranih sajmova iz područja građevinske i popratnih industrija. SASO će u splitskoj Spaladium areni biti otvoren do subote, 28.10.2017., a ove godine okuplja 726 izlagača iz osam zemalja.

Naime udruga Street workout Solin po prvi put je dio ovog sajma i imala je čast izložiti svoju mobilnu spravu za vježbanje.

Prvog dana sajma na našoj spravi vježbao je veliki broj posjetitelja, ujedno i gradski vijećnik Nikola Perajica koji je pohvalio rad naše udruge i dodao;

 Vježbanje na otvorenom sve je popularnije kako u svijetu tako i kod nas. Smatram da je vrijeme da Vranjic, to jest najposjećenija solinska plaža Kosica dobije ovakav jedan park za vježbanje, lobirati ću za to na gradskom vijeću.

SASO je u posljednja dva desetljeća prerastao u najvažniji susret građevinara u regiji. Njegovu važnost od prvog dana prepoznali su Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split.

Sajam SASO je više od pukog sajmišta. Mjesto je to na kojem se već dva desetljeća osim poslovnih iskustava, razmjenjuje i znanje. Ove godine na sajmu će se održati i četiri stručne konferencije na kojima će prvi ljudi struke raspravljati o problemu nedostatka radne snage u građevini i obrtništvu, prometnim problemima Grada Splita, tradiciji gradnje nebodera u Splitu te o energetskim vizijama i budućnosti Dalmacije.