23 svi

Nema što, tajming je najvažnija činjenica ako oćeš ostati na vlasti. Svi smo svjedoci početka stampeda u obećanjima. Sve što se već moglo uraditi, nije, pa će Dale ponovo obećati. Sponzori se sami javljaju jer ako nisi pomogao nećeš ni profitirati.

Solinska vlast je jedna od najstabilnijih u Hrvatskoj. Teško je povjerovati da HDZ i dalje neće dobiti izbore, makar kupnjom ispod stola.

Sponzori

Sponzorirati tu izglednu opciju se nameće kao dobar posao.

Grad Solin ima savršen prostor da se razvija, a tu mislim na ekologiju i stvaranje pretpostavki za ulaganje u čistu industriju. Gdje god se okreneš strše zagađivači instalirani u doba kad se puno nije razmišljalo na posljedice. Prostor gdje se naša Rika uliva u more je poseban Božji dar koji moli da ga se oplemeni i “zazeleni”. Ne treba tu puno pametovanja, prošetaš i skontaš.

Ali, teško je tu tešku i šporku industriju pribacit negdi na drugo misto ako nemaš plan, novac i volju. Uz to valja žalosno konstatirati kako je to iz narodnog olako prešlo u privatno pa možeš baciti soli mačku na rep.

Najveći zagađivač, stvarno i vizalno, je INA u rukama Orbana pa nije teško povirovat da se njemu živo jebe za solinski izlazak na more.

Stižu donacije

I to kakve. Mizerne.

Čitam na stranicama grada kako se “siromašna” INA mašila u džep i donirala ČAK četiri spravice da bi se građani mogli rekreriti i glumiti zadovoljstvo. Ali ako tko posumnja da se to sada najavljuje i da ima vezu sa izborima, taj je neprijatelj napretka i vlasti u našem gradu.

Donirali sprave gradonačelniku Dali

Izgleda da INA nije donirala sprave građanima Solina, već gradonačelniku Daliboru. Umjesto da pita struku i građane, gdje da postavi sprave, on ih je montira po svojoj želji. Dvije su tvrdnje koje to dokazuju, em je to drugi park u njegovom naselju, em se ovim potezom želi ulizati u šupak onima kojima je ilegalno, isprid kuća, montira odlagalište otpada.

Odjebali mega projekt udruge, i sićom se ulizali Dali

Istina je da sam kao predsjednik udruge SW Solin u rujnu, 2019. poslao zamolbu na adresu INA d.d., da budu sponzori najvećeg parka za vježbanje u Hrvatskoj. Dobio sam signal da bi projekt mogao biti i prihvaćen, i onda je stigla promjena, netko iz INA stupio je u kontakt s vladajućima grada, projekt je odjeban “zbog visoke cijene” i prihvaćena je Dalina sića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)