10 ožu

Moram komentirati članak na gradskoj web stranici Novi sportsko-rekreacijski sadržaji u Solinu to jest novoizgrađeni park za vježbanje na ulazu u Salonu.

Izgleda da je grad Solin financirao pet novih sprava na ulazu u Salonu s 90 tisuća kuna poreznih obveznika i 10 tisuća od donacije državne firme INA d.d.

Par činjenica kojih možda ne znate.

Prvotni prijedlog udruge Street workout Solin prije šest godina bio je izgradnja parka za vježbanje upravo na istoj lokaciji. Plan je odbijen jer se ta lokacija nalazi u Crvenoj zoni gradnje. Ukratko rečeno jebeno arheološko nalazište.

Nakon toga prvi je izgrađen u parku ispod policije i njegova cijena iznosila je porezne obveznike 32.300 kuna i to 6 sprava boljih za vježbanje od tih u Saloni.

Nakon mojih uzastopnih kritika gradonačelnik Dale počeo je ignorirati rad naše udruge, zaposlio stranačkog kolegu na mjesto voditelja Odsjeka za sportske objekte i koji su izgleda preuzeli izgradnje parkova za vježbanje.

Jesu li parkovi za vježbanje zamijenili zogove za balote?

Što nas ima čuditi da je cijena tri puta skuplja kada znamo da je izgradnju i opremanje solinskih parkova za vježbanje preuzeo gradonačelnik Dalibor Ninčević i njegov stranački kolega Zvonimir Grubišić, inače novi voditelj Odsjeka za sportske objekte. Osoba je to koja je bila na čelu gradske firme Inkubator d.o.o. a koja je ugašena upravo zbog njegove ne sposobnosti i trošenja novca samo na svoje plaće i organizaciju Male Gospe, dok je Dale, poznato je, bio dogradonačelnik u vremenu kad su se gradili zogovi za balote. Znate ono jedan zog cirka 200 tisuća.

Preuzeli su izgradnje parkova jer je udruga Street workout Solin bila 100% transparentna i sve parkove gradila uz suradnju s građanima, trenerima i sportskim klubovima grada, a njih dvojica to sada rade kao dva šerifa.

Za kraj otvoreno pitam gradonačelnika Dalu; Ima li muljaže kod izgradnje novih parkova?

Odgovorne institucije ću usmjeriti u pravcu Bubića, to jest drugog parka u naselju Srednja Strana, a koji je izgrađen na privatnoj parceli, što je i pametnom dosta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)